onsdag 3 mars 2010

I dag gick vi till FN

I dag tog vi bussen till FN för att titta om vi kunde se den Svenska flaggan. FN ligger på den östra sidan av Manhattan på 1 avenyn mellan 42 och 48 gatan så det är ganska stort. FN renoveras för närvarande av, ja just det SKANSKA..... Vi försökte med mammas namn men det blev stopp det var ingen som kände henne, konstigt! Det var ändå ingen som kunde svenska...
Efter en stunds letande så hittade vi flaggan lite skymd bakom träden.
Vi har en uppgift till Planeten och fjärilen: Var ifrån kommer flaggan som har platsen jämte den Svenska? Först måste man gissa! Sen får man leta i en flaggbok.

Efter det så blev Pappa fika sugen, tänk om man kunde få en kanelbulle... visst på 5E 48 gatan ligger den Svenska kyrkan där många svenskar samlas, det var mest små barn där så vi fikade bara lite sen gick vi vidare. Det var ganska fin där och det luktade nybakat i hela huset.
En konstig grej var att det satt en knekt i taket och det var sen dom hade haft ett besök av en trollkar som hade en kortlek som en fick ta ett kort,
sen fick han lägga det i mitten,
sen så la han på de andra korten,
och sen slängde han upp korten i taket och då fastnade det utvalda kortet där och sen dess har dom inte fått ner det.



Så här gött var det....

På vägen hem så köpte vi mat i ett gatukök som vi åt hemma, det var orange ris med stekt lamm och kyckling, det tar på krafterna att gå så här mycket så efter det var vi jätte trötta.
(pappa med).
Ha det bra var ni än är!
H & M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar