fredag 26 mars 2010

Empire State Building

På onsdagen var det väldigt fint väder i Nyc, så vi körde en ute dag, på ett par lekplatser.
Panoramakortet är taget från den norra delen av jacqueline Kennedy Onassis Reservoir i Central Park, vi tog det på vägen till lekplatsen på 72 gatan.
Efter en stunds lekande så var det dags för lite lunch så vi tog tunnelbanan till 23 gatan. Mellan 21 och 22 på 6 Avenyn så ligger New York Burger co...otroligt goda burgare ett måste om man gillar burgare!
Mätta och glada så gick vi till Madison square park för lite vila...not, vi hittade en lekplats till som vi härjade på.


Sen var det dags för att gå och hälsa på Mamma som jobbar i Empire State Building, fast bara på 32 våningen, vi ville ju ända upp till 86 våningen där de har en utsiktsplats


Empire State Building är en skyskrapa vid Femte avenyn och 34th Street på Manhattan i New york. Den började uppföras 1930 och invigdes 1 maj, 1931. Byggnaden har 102 våningar och är 381 meter hög (449 meter inklusive tornspira och radiomast).
Empire State Building var världens högsta byggnad i 41 år, tills World Trade Centers norra torn stod färdigt 1972. Sedan 11 september 2001, då World Trade Center förstördes i en terroristattack, är Empire State Building återigen New Yorks högsta. Empire State Building har varit med i över hundra filmer, mest känd är King Kong där jätteapan klättrar upp på toppen av skyskrapan



Här ovan ser du Downtown Nyc



Här norra och lite av östra sidan av Manhattan, någon som ser FN?



Här nedan madison square park och Flatiron byggnaden


Norra delen av Manhattan, New york är stort, byggnader så långt ögat når.

Här är masten som King Kong klättrade upp i och i den var det tänkt att man skulle förtöja zeppelinare när de var moderna. Det kunde vara kul om man kunde komma upp dit...
Efter en hiss till var vi på 102 våningen.... det kändes lite skumt men var masten tänkt att vara fästpunkt för zeppelinare så borde den vara säker.

Bilarna blev bara mindre och mindre..

På vägen ner så fick Melker och Hugo köra hissen i mellan 102 & 86 våningen

Hissen var nog sen huset byggdes för den kördes av en rundspak inga knappar, det var lite svårt att stoppa på 86 våningen så vi fick åka lite upp och ner.

Ha det gott var ni än är.
H & M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar